Day 40!!! Special thanks goes to…

De laatste dag, het is dus echt wel voorbij gevlogen! Het waren 40 leuke en leerrijke dagen (de ene al wat leuker en leerrijker dan de andere). Vandaag heb ik nog een laatste hand gelegd aan de code die ik gisteren ben beginnen schrijven en heb ik de nodige uitleg gegeven over de opbouw van de code aan anderen zodat zij eventueel ook nog aanpassingen kunnen doen. Vandaag heb ik ook m’n eindevaluatie gehad, en deze was blijkbaar ook positief! Hoewel ik me echt amuseerde op m’n stage en dat ik graag ging, valt er toch wel een blok stress weg. Enkel de stage en het eindwerk stonden nog tussen mij en m’n diploma, daar is nu al de helft van weggevallen! Niet dat ik nu tijd heb om te rusten, want nu ga ik me volledig moeten focussen op mijn eindwerk… Hiervoor ga ik vanaf volgende week naar een ander bedrijfje in Brussel, en omdat ik daar ook een Logboek voor moet bijhouden, heb ik besloten om daar ook over te bloggen!

Verder wil ik de mannen van Crazy Monkey Studio’s nogmaals bedanken voor de geweldige stage, het was leuk om jullie te leren kennen, ik heb echt veel geleerd van jullie, … Met jullie ben ik met mijn spreekwoordelijke “Gat” in de spreekwoordelijke boter gevallen”! Thanks dudes!

Thank you

Day 39

De voorlaatste dag van m’n stage, het is echt voorbij gevlogen! Vandaag nog enkele dingen wat proberen uitbreiden, en dit is wel vrij goed gelukt denk ik! Deze ochtend heb ik aan Sander uitgelegd hoe de structuur van ons project in elkaar zit, want het zou goed kunnen dat hij volgende week wat zal moeten programmeren. Hoewel ik morgen nog wel moet verder werken aan 1 ding ben ik toch al blij dat ik zo ver geraakt ben. Dat laatste gaat normaal niet meer lang duren om af te werken, zo heb ik nog eventueel nog wat extra tijd als er toch nog iets mis zou gaan…

Unexpected errors

Day 38

Vandaag is het me gelukt! Ik heb eindelijk het platform kunnen implementeren waar ik al een hele tijd was aan het sukkelen. Ik ben al heel blij dat dit gelukt is, nu heb ik toch al een werkende basis. Er zouden nog wel enkele uitbreidingen moeten gebeuren, maar als ik dat niet af krijg dan kunnen we nog altijd terug naar iets dat zeker werkt!

success

Day 37

Ik heb nogmaals contact gehad met de ontwikkelaar, en deze keer was hij wel behulpzamer, ik had toch al zeker niet het gevoel dat hij me afwimpelde. Uiteindelijk heb ik het bijna helemaal werkend gekregen! (het is altijd bijna, maar elke keer wel een grote stap vooruit) Nu kan ik weer eventjes verder, hopelijk gaat het nu allemaal wat vlotter! Ik heb de voorbije dagen al ontzettend veel gezocht, vooral naar oplossingen voor bepaalde foutmeldingen die ik kreeg, maar elke keer leer ik wel een beetje bij en da’s mooi meegenomen!

2manytabs

Het aantal geopende tabs werd er niet beter op bij m'n opzoekwerk...

Day 36

In het voorbije weekend heb ik een antwoord gekregen van de ontwikkelaars van het platform dat ik in ons spel moet steken. Helaas was het niet zo’n grote hulp, eerder een stap achteruit… De ontwikkelaar had eigenlijk niet veel te zeggen behalve dat ze hun platform nog niet hadden geïntegreerd in Unity en dat ik het eens met vul hier een functienaam die totaal nietszeggend is in moest proberen. Aangezien hulp niet uit de lucht ging komen vallen ben ik zelf nog op zoek gegaan naar mogelijke oplossingen. En mét succes, want na enkele pogingen kreeg ik plots te zien wat ik zou moeten zien. Het was verrevan perfect want behalve in de weg staan deed het nog niet veel. Maar het was een begin, nu had ik toch al een goed startpunt. En doorheen de dag kreeg het nutteloze blok reclame – kinderstapje voor kinderstapje – meer en meer functionaliteit…

stap voor stap

Day 35

Vandaag ben ik maar eventjes bezig geweest aan ons project (ik heb de vrije dag van gisteren omgewisseld met vandaag), maar ik heb me nog wel bezig gehouden met research. Ik ben wel een beetje wijzer geworden, maar niet echt heel veel. Aangezien het er naar uit ziet dat ik het niet op m’n eentje ga gedaan krijgen ben ik elders hulp gaan zoeken, bij de ontwikkelaars van het te implementeren platform. Hopelijk krijg ik snel een reactie!

help

Day 34

Vandaag hebben we eindelijk de feedback gekregen… en het is een hele boterham! Het belangrijkste voor mij hierbij is de implementatie van een bepaald platform. Dit platform is weer in Objective-C geschreven, maar aangezien ik hier nu wel een beetje ervaring mee heb door de andere plugin ging dit niet al te moeilijk worden…Dacht ik. Er is weinig documentatie over dit platform, en met de weinige informatie die er is geraak ik niet veel verder… Hier ga ik me de komende dagen zeker nog mee bezig kunnen houden!

Grote boterham

Day 33

Hoewel mijn To-Do’s bijna allemaal weggewerkt waren in het begin van de dag, heb ik me toch nog goed kunnen bezig houden, sommige dingen liepen toch nog wat scheef.. Gelukkig heb ik deze dingen kunnen recht trekken zodat we dit niet op het laatste moment moeten doen! We hebben nog geen feedback gehad, maar dit kan nu echt niet meer lang duren!

countdown

Day 32

Vandaag heb ik echt veel kunnen afronden, ik heb het gevoel dat ik echt weer wat ben opgeschoten! Ik heb veel kunnen afwerken zonder al te veel nieuwe problemen te maken. We wachten nog wel op feedback van een 3e partij, als we deze hebben gekregen zal er wel weer wat meer werk aan de winkel zijn! Als dat allemaal gedaan zou zijn, dan denk ik wel dat dit spel bijna klaar is… hoewel ik ook al heb gemerkt dat een spel nooit helemaal “af” is, je zal altijd nog wel aanpassingen willen doen of dingen verbeteren. Maar op een dag zal er toch eens gezegd moeten worden: “Dit is het, het is klaar”.

this is it

Day 31

En ondertussen gaat de voorlaatste week van mijn stage bij Crazy Monkey in, het is echt al voorbij gevlogen! Maar het is niet omdat mijn laatste weken ingaan dat ik rustig kan uitbollen, integendeel… Dit kon ik vandaag al ervaren, want m’n stagebegeleider had het nieuwe spel nog wat getest het voorbije weekend, en had nog een hele waslijst met To-Do’s opgesteld. Ik heb eerst nog wat verder gewerkt aan het menu, waar ik vrijdag dacht bijna mee klaar te zijn. Niets was minder waar natuurlijk want vrijwel meteen botste ik weer tegen enkele problemen. Gelukkig was alles tegen de middag opgelost zodat ik toch nog enkele To-Do’s heb kunnen wegwerken, maar het einde is nog lang niet in zicht…

Restoring_sanity_sign_-_The_end_isn't_near